NYHEDER

BUTIKKEN ER MIDLERTIDIG LUKKET PÅ GRUND AF CORONARESTRIKTIONER

Webshoppen er åben.

Det er også muligt at bestille på uldhytten@post.tele.dk eller på sms til 40 17 22 17.

Betaling skal ske til MobilePay 85054, og derefter kan varen hentes på nærmere aftalt tidspunkt ved butikkens indgangsdør.

MAJ BØRN: MARIANNE ISAGER

Sweateren er strikket i Isager Alpaca 2, og opskriften er til 3, 5 og 7 år.

STRIKKEPINDE & SPISEPINDE: MARIANNE ISAGER OG JENS RAHBEK HANSEN

STRIKKEPINDE & SPISEPINDE er en bog med strikkede sjaler og tørklæder i kombination med retter fra det japanske køkken.

Jens Rahbek Hansen er uddannet som kok i Japan, og hans mor er japansk. Både Jens, hans mor på 93 år og hans datter, er fotomodeller i bogen. De strikkede sjaler og tørklæder er designet af Marianne Isager, som også har levet i Japan. Marianne har i sit design lagt stor vægt på, at alle modeller er lige fine på begge sider, så der ikke er tale om en forside og en bagside. I øvrigt har modellerne japanske bynavne.

Bogen indeholder 10 madopskrifter og 11 opskrifter på sjaler og tørklæder.

Bogen udkommer 14. januar.

NOVEMBER JACKET OG VEST: PETITE KNIT

November Jacket og November Vest er begge strikket i Håndværksgarn fra Hjelholt.


STRIK: LENE HOLME SAMSØE & CHARLOTTE KAAE

Strik er bogen til alle, der holder af at strikke eller gerne vil i gang med at strikke.

DECEMBER: MARIANNE ISAGER

December er strikket i Isager Alpaca 1 og Isager Alpaca 2.

FIELD: HELGA ISAGER

Field er strikket oppefra og ned på rundpind. Til sidst vendes vrangen ud.

NY KVALITET FRA LITLG

Håndfarvet Donegal Tweed DK
85% Superwash Merino uld/15% Donegal Nep
212 m/100 g

Og nye farver i Haze Lace og Fine Sock

NYE FARVER I UNEEK SOCK

Uneek Sock er et håndfarvet og selvstribende strømpegarn vundet op på to nøgler, således, at man kan strikke to ens strømper.
Den ene nye er en jule-edition.

TIDEVANDSTØRKLÆDE FRA HJELHOLT

Tørklædet er strikket i det superbløde 1-trådede Mohairgarn fra Hjelholt, som består af 70% kidmohair og 30% merinould fra Falklandsøerne.

SPÆNDENDE NYT FRA HJELHOLTS ULDSPINDERI

Hjelholts Uldspinderi er en gammel, familiedrevet virksomhed der holder til på Sydfyn. Siden 1878 har spinderiet været drevet af familien Hjelholt, og de nuværende ejere er således fjerde generation på stedet. Virksomheden startede med blot at lave lønspinding for de lokale bønder - altså spinding af den uld, bønderne måtte have fra deres egne fårehold. Siden dengang har vi udviklet adskillige garner til direkte salg, vi har etableret et økologisk landbrug der tæller over 2000 får og lam, der leverer uld til vores egen produktion, og vi har fået en stadig større passion for design, og nu er vi altså nået dertil i udviklingen, at vi er blevet digitale. Ikke desto mindre har vi stadig et brændende ønske om at holde alle processer så lokale som muligt. Det mener vi bidrager positivt på både social- og miljømæssig bæredygtighed.

Det nye er, at Hjelholt dels er gået online, og dels er på vej med nye designs, som også appellerer til de unge strikkere.
Foreløbig er kommet to nye modeller, og flere er på vej.

VESTENVIND: ANNETTE DANIELSEN

Strikkebogen indeholder opskrifter til 9 modeller,  hvor hver model kan strikkes enten som vest eller trøje.  

Min oprindelige idé var at lave en strikkebog med veste i forskellige udgaver,  men da veste er noget, som kommer og går i modebilledet,  opstod tanken om at designe både veste og trøjer i næsten samme udgave.

De to udgaver af modellen er ikke tænkt som ”et sæt”, men nærmere som et ”enten-eller”.

Udgivelsesdato: 14. november 2020

FEM NYE FARVER I MERILIN

Merilin fra Isager består af 80% uld og 20% hør.

LUKSUS-STRIKKEMAPPE • Mange små lommer til strikkepinde • To rum med plads til wire • Stor lomme med plads til A4 mappe med strikkeopskrifter 

SIDSTE NYT FRA PETITE KNIT

Wednesday Sweater, Everyday Socks og Friday Sweater
Wednesday Sweater

Friday Sweater

VANTER FRA LETLAND: LEVA OZOLINA
Strik et par vanter med denne samling af traditionelle, lettiske mønstre. Vanter fra Letland byder på 50 projekter – ikke kun vanter, men også halvvanter og pulsvarmere.
Strikkede vanter har altid spillet en vigtig rolle i Letlands kultur. 
Mange tillagde vanterne magiske kvaliteter, og de fleste af de traditionelle mønstre indeholder symboler fra lettisk mytologi. Hvert mønster har derfor sin egen betydning og sin helt egen historie.      

JULETRØJE: MARIANNE ISAGER

Juletrøje er strikket i Isager Tweed farve sand. Til mønster er brugt Isager Highland farve Rhubarb og Chili samt Isager Tvinni farve 37s.

MUUD LIVING

Muud er tidløst og funktionelt strikketilbehør, som ældes med skønhed.

Læder har været et favoritmateriale i århundreder på grund af dets holdbare, funktionelle og æstetiske kvalitet. Kun kvalitetslæder finder vej til muuds kollektioner, og hver detalje er lavet i hånden for at give muud et fuldendt og tidløst look. 

TO NYE FARVER I ISAGER SPINNI OG TVINNI

Farve 22, gul og farve 44, koboltblå.

Farve 22

Farve 44

SCHOOL GIRL: HELGA ISAGER

School Girl findes i størrelserne 6-12 år, og er strikket i Isager Merilin samt Isager Isager Alpaca 1.

NYE KVALITET FRA IRSKE LITLG

HINTERLAND: 75% Blue Face Leister/25% Gotland. Løbelængde: 350 m/100 g.

og nye farver i HAZE LACE og FINE SOCK.


SUAVE - ØKOLOGISK BOMULD

Suave fra Pascuali tilhører en helt ny generation af bomuldsgarn.

Det er hverken spundet eller tvundet, snoet eller drejet, i stedet er de ekstremt fine fibre placeret i et super tyndt net af bomuld og dampet sammen. Dermed opstår den, for et bomuldsgarn, helt usædvanlige lethed og blødhed samtidig med, at det er meget stærkt.

Man skal ikke lade sig skræmme af, at det kan se lidt forpjusket ud, når det ligger dér i nøgler - det forsvinder i strikningen og bidrager blot til den cashmere agtige blødhed.

Til strikkere, som ikke tåler uld, er her et godt alternativ.

Det færdige arbejde kan stryges, så det får en glat og jævn overflade.

Tåler maskinvask ved 30 grader. 

TO NYE BØGER PÅ VEJ


STRIK SÅ DET SYNGER: ANNETTE DANIELSEN

Begge udkommer 21. august 2020.


ARMBÅND OG ØRESTIKKERE FRA KAZURI

Håndlavede smykker fra Kenya i mange farver.

NYE FORSYNINGER AF FARVERIGE STRIKKEKURVE FRA GHANA

SPIS & STRIK: MARIANNE ISAGER OG CAMILLOS KØKKEN
VELKOMMEN til strikkeopskrifter af Marianne Isager og madopskrifter fra Camillos Køkken.
 Opskrifterne i Spis & Strik er bygget op omkring en frugt eller en grøntsag. Du finder bl.a. seks smukke trøjer, et skønt, flagrende tørklæde, flotte klude, sprøde pizzaer, friske salater, lækre snacks, friskfangede fisk, spicy muslinger, søde kager og drinks til solnedgangen ved havet. Spis & Strik handler også om, at vi har brug for pausen og om stoltheden over at skabe noget med sine hænder. Spis & Strik er skabt på Tversted Skole. Her har Isager udviklet et aktivt og moderne kulturhus og her popper Camillos Køkken op om sommeren med salonaftener, fællesspisninger og meget mere. Tversted er kendt for strik og garn, for sommermad, for jazz, en dejlig strand og en enestående natur, for kunsthåndværkere, for marskandisere, for kreative landsby- og udkantsaktiviteter. Og for en menneskelig varme, opmærksomhed og omsorg. I den stemning blev Spis & Strik til. God fornøjelse!

TO KVALITETER FRA LITLG - Life in the long grass

LITLG er en lille irsk virksomhed beliggende ude på landet i nærheden af Cork. Ejeren hedder Caroline Niland, og sammen med tre ansatte kvinder farves de skønneste farver inspireret af den irske natur.

 Alt foregår under hensyntagen til miljø og dyrevelfærd. Farveprocessen er omhyggeligt beregnet, og garnet udvalgt fra producenter, hvor dyrevelfærden er i orden.

De to kvaliteter er:

Fine Sock, 75% superwash merino og 25% nylon

Haze Laze, 70% kid mohair og 30% silke

AGNES LAMMEULD

4-trådet merino lammeuld.
Vejledende pinde: 3,5 - 4,5 mm
Løbelængde: 213 m/50 g

ANNA ANCHER PÅ PINDENE: DITTE LARSEN

ANNA ANCHER på pindene er en strikkebog inspireret af Anna Anchers malerier og hendes virtuose skildring af lysets leg med farverne.

Strikdesigner Ditte Larsen er dykket dybt ned i Anna Anchers malerier og farvesætninger - og i sin garnkurv. I stedet for pensel og palet bruger Ditte Larsen strikkepinde og garn til at indfange lys, skygge og tekstur.

Resultatet er en udsædvanlig smuk og stemningsfuld strikkebog, hvor Anna Anchers eksperimenter med lys og skygge, stemninger og formsprog, indfanges i Ditte Larsens modeller, som ofte strikkes med flere tråde for at opnå den samme tekstur og dybde i farverne som på lærrederne.

Modellerne er enkle og opskrifterne grundigt gennemarbejdede. Alle er udviklet i garn fra Isagers eksklusive sortiment.

ISAGER ALPACA 3

Alpaca 3 er først spundet helt tyndt, og herefter er det lavet til en fin tråd, der  ligner de ”hestetømmer”, vi lavede som børn. Dette giver et luftigt garn med hul i midten og dermed en  let struktur.

Garnet er velegnet til pind 5½ - 7 og fint til f.eks. sweatre med snoninger, børnetrøjer,  huer og halstørklæder. Det er et dejligt blødt garn bestående af 50% alpaca og 50% uld, nøjagtig som Alpaca 2.

SJALER: STEPHEN WEST

Stephen West er kendt for sine enestående og smukke sjaler og tørklæder - og måden at præsentere dem på.
Bogen indeholder 13 af hans mest populære designs samt en masse smukke billeder, der gør bogen til en helt særlig oplevelse.

Se mere her

HÅNDLAVEDE LÆDERÆSKER FRA BURKINA FASO

Smukt forarbejdede og med tætsluttende låg.

Æskerne forhandles kun i butikken.