NYHEDER

FYNSK FORÅR: ANNETTE DANIELSEN

Bogen indeholder 17 strikmodeller i 5 størrelser til kvinder.

Annette skriver:
Du synger sange om Fyn. Læser eventyr, der er skrevet på Fyn - nu får du også mulighed for at strikke trøjer, der er inspireret af Fyn.
Inspirationen er fra naturen, historien og gamle fortællinger.
Mit fynske eventyr er blevet til 17 trøjer til kvinder.
Trøjerne er udviklet i forskellige kvaliteter fra Isager. Hér er både tykke og tynde og trøjer. Nogle er åbne, mens andre er lukkede.

Jeg holder meget af at strikke, og jeg håber, at du også vil nyde at strikke trøjerne - se masker blive til mønstre og nyde farver, strukturer og overflader. Jeg håber, at du vil opleve glæden ved hændernes gentagne bevægelser, der skaber din næste striktrøje.

Bogen udkommer 25. august 2022.

STRIK TIL VINTER: SUSIE HAUMANN

I Strik til vinter finder du de skønneste rullekravesweatre, trøjer og veste strikket i enkle mønstre med fine detaljer og nem montering.
Modellerne er strikket i varierende pindetykkelser og forskellige garntyper fra Isager.
Ialt 9 gennemarbejdede opskrifter i størrelserne S-XL.

Hæftet udkommer 25. august 2022.

20 % PÅ MERCI OG ANINA FRA FILCOLANA

TEXTURE SWEATER: HELGA ISAGER


COCO

COCO fra Hjelholt er strikket i Hjelholts Græsgarn.

Kan også strikkes i Hjelholts Håndværksgarn.

TO NYE FARVER I ISAGER SILK MOHAIR

Farve 19

Farve 64

TULIP STRIKKEPINDE

De eminente Tulip strikkepinde kan man nu få fra nr. 3 til nr. 8.

Bambusrundpinde fra Tulip er fremstillet af en speciel hård, og dermed slidstærk, japansk bambus. 
Tulip har kugleled, som bevirker, at den bløde wire løber frit i kapslen mellem pind og wire. Pindene er glatpolerede og samlet uden at overgangen kan mærkes.

ISAGER JENSEN YARN

Marineblå farve 100 er nu også farvet op i Isager Jensen Yarn.

BLUSE MED BLADMØNSTER: MARIE MØNSTER DØLLNER

Blusen er strikket i Pelsuld 8/2 fra Hjelholt.

SWIRL: HELGA ISAGER

SWIRL er en let bluse, strikket i Merilin med striber i Alpaca 2.
Modellen har en dyb raglan og en oversize pasform og strikkes rundt nedefra og op (da det giver de pæneste raglanindtagninger). Ærmerne afsluttes med puf-effekt, som opnås ved at raglanindtagningerne kun foregår på forstykke og ryg, mens ærmerne strikkes uden indtagninger. Inden halskanten strikkes der 3 m sm over ærmemaskerne, så de rynkes sammen øverst. Der strikkes m op langs halskanten og strikkes en bred rib med striber i glatstrikning som på ærmer og krop.

MUUD NYHEDER

Muud er strikketilbehør i ægte læder.

OPSKRIFTER FRA KNITTING FOR OLIVE

Knitting for Olive design er strikkeopskrifter både til børn og voksne.

Et lille udpluk er lagt i webshoppen. Løbende vil flere opskrifter og kits komme til.

Chunky Ribsweater

Tiny Tulips

NICE: ANNE VENTZEL

Nice er strikket i Isager Hør Organic og Isager Alpaca 1.

ÆRØ ISLÆNDER: HANNE RIMMEN

Ærø islænder er strikket i Håndværksgarn fra Hjelholt.

Opskriften købes hos Hanne Rimmen.

HVIDSTEN: MARIANNE ISAGER

Hvidsten er inspireret af en af de sweatre, modstandsfolkene har på i filmen "Hvidsten Gruppen".

Sweateren er strikket i Isager Aran Tweed og Isager Silk Mohair.

ISAGER SOCK YARN

ISAGER SOCK YARN består af 40% Easy Wash Alpaca, 40% Easy Wash Merinould, 20% Genanvendt Nylon. Kvaliteten har en god holdbarhed, giver et blødt resultat og kan tåle at komme i vaskemaskinen.
Easy Wash er et eco-venligt alternativ til den meget anvendte klorinproces, der ændrer på fibrenes overflade, så de ikke krymper så let i vask. Processen består af en behandling med eco-venlige oxidanter, produceret i Tyskland og certificeret under REACH, Oeko-tex og ZDH (Zero Discharge of Hazardous Chemical) standarder. I modsætning til de fleste andre maskinvaskvenlige garner på markedet i dag afgiver denne proces ikke skadelige stoffer til miljøet.

Et sokkegarn kræver en vis procent kunstfiber for at kunne holde i brug. I Isagers sokkegarn er der brugt 20% genanvendt nylon.
Det er første gang, Isager bruger et kemisk fremstillet fiber, men det har simpelthen ikke været muligt at finde et garn, der var både blødt nok, så det var behageligt i brug, men også stærkt nok til at kunne bruges i strømper. Genbrugsnylon er lavet af et restproduktmateriale, som bliver kasseret i normal nylonproduktion.

NYE FORSYNINGER FRA IRSKE LITLG

Fine Sock er velegnet til strømper, babystrik og sweatre/bluser evt. sammen med en tråd Silk Mohair eller en tråd Alpaca 1.

Blandt de nye farver er Burnished, som ses herunder.
Fine Sock farve Burnished

TILBUD 195,-


52 WEEKS OF SHAWLS

52 Weeks of Shawls er et unikt indblik i moderne sjalsstrikning. Designerne bag de 50 opskrifter kommer fra hele verden.TEDDY PANTS: PETITE KNIT

Teddy Pants kan strikkes i Isager Alpaca 2.
Størrelserne går fra 0 - 18 mdr.


ÅRET RUNDT: MARIANNE ISAGER

Året Rundt er strikket i Isager Alpaca 1 (eller 2) og Isager Silk Mohair i fem farver.

Det kunne også være oplagt at anvende eventuelle Isager Silk Mohair rester.


TRO, HÅB OG KÆRLIGHED: ANNETTE DANIELSEN

TRO, HÅB OG KÆRLIGHED indeholder 9 modeller til kvinder.
Trøjerne er udviklet i 5 størrelser og designet i garn fra Isager.
Her er åbne, lukkede, korte og en enkelt lang model. Nogle er strikket på tynde pinde, og andre på tykke pinde. Sværhedsgraden er varieret, men opskrifterne er gennemarbejdet og udførligt beskrevet, så alle kan være med.

Hæftet udkommer 8. december.

HANDCRAFT: HELGA ISAGER OG HELGA JÓNA THÓRUNNARSDÓTTIR

HANDCRAFT indeholder en grundopskrift på fingervanter og en grundopskrift på vanter samt et væld af forskellige kanter og mønstre. Bogen er blevet til i et samarbejde mellem Helga Jóna Thórunnarsdóttir og Helga Isager.

De skriver i forordet til bogen:
“Idéen til ’Handcraft’ voksede ud af vores fælles passion for teknikker og detaljer. Vi har undervist sammen i flere år og har samme grundige tilgang til håndværket. Et mønster kan ofte forbedres, så maskerne kommer til at vende helt rigtigt, eller måske skal der strikkes et par masker mere op for at få perfekte kanter. Muligvis er vi de eneste, der ser det, men det er glæden ved at skabe et stykke færdigt håndværk, der driver os begge i vores arbejde og gør, at sweateren eller tørklædet bliver brugt i årevis.
Vi havde lyst til at lave en bog, hvor vi kunne samle nogle af de teknikker og mønstre, vi holder mest af og fandt ud af, at det var oplagt at strikke vanter og handsker, fordi man på et lille stykke strik kommer igennem en masse teknikker.”

Bogen udkommer 4. december.

BINDESBØLL PÅ PINDENE: DITTE LARSEN

I denne strikke- og broderibog, Bindesbøll på pindene, har Ditte Larsen ladet sig inspirere af Thorvald Bindesbølls design inden for både keramik, grafiske mønstre, sølvtøj, smykker og arkitektur. Designelementer herfra har hun omsat til beklædning, tilbehør, broderier og interiør.

Ligesom i Ditte Larsens to tidligere bøger, Hammershøi på pindene og Anna Ancher på pindene, er modellerne i Bindesbøll på pindene fremstillet med Isagers garner.

Bogen udkommer 20. oktober.

NAVIA FRA FÆRØERNE

Efter nogle års pause har vi igen fået Navia garn på hylderne i flg. kvaliteter:

NYE ECO GARNER FRA ISAGER

ECO BABY består af 68 % Baby Alpaca  og 32 % Organic Pima Cotton. Det har en  løbelængde på 150 m på 50 g, og kan strikkes  på pind 4 – 5.
Garn fås ikke blødere ogderfor egner kvaliteten sig til strik til de helt små. Farverne er rene naturfarver.

ECO SOFT består af 56 % Alpaca og 44 %  Organic Pima Cotton.  Det har en løbelængde på 125 m på 50 g, og kan strikkes på pind 5,5 – 6. Nogle strikkere foretrækker kun at strikke med én tråd, men vil alligevel gerne have det lodne look. Her er ECO SOFT et godt bud. Farverne er rene naturfarver.


WIND

Lille tilbehørstaske fra MUUD med indvendig lynlåslomme.

NYE FORSYNINGER AF FARVERIGE STRIKKEKURVE FRA GHANA

STRIKKEPINDE & SPISEPINDE: MARIANNE ISAGER OG JENS RAHBEK HANSEN

STRIKKEPINDE & SPISEPINDE er en bog med strikkede sjaler og tørklæder i kombination med retter fra det japanske køkken.

Jens Rahbek Hansen er uddannet som kok i Japan, og hans mor er japansk. Både Jens, hans mor på 93 år og hans datter, er fotomodeller i bogen. De strikkede sjaler og tørklæder er designet af Marianne Isager, som også har levet i Japan. Marianne har i sit design lagt stor vægt på, at alle modeller er lige fine på begge sider, så der ikke er tale om en forside og en bagside. I øvrigt har modellerne japanske bynavne.

Bogen indeholder 10 madopskrifter og 11 opskrifter på sjaler og tørklæder.

Bogen udkommer 14. januar.